Spaghetti con pesto di zucchine e avocado

4.4 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di pinoli
  • 50 g di mandorle pelate
  • 1 pezzetto di scorza di limone (senza la parte bianca)
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 250 g di zucchine a pezzi
  • 8 g di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 200 g di polpa di avocado maturo, a pezzi
  • 10 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 1200 g di acqua
  • 320 di spaghetti (cottura 11 minuti)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1058.2 mg
Białko 182.8 g
Kalorie 22347.9 kJ / 5341.3 kcal
Tłuszcz 53.5 g
Błonnik 48.6 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Węglowodany 1013.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...