Insalata di cous cous con verdure estive e pollo

4.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 700 g di petto di pollo a tocchi (2x2 cm circa)
  • 8 g di sale + q.b.
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 150 g di melanzane a cubetti (2 cm)
  • 100 g di carote pelate e a cubetti (2 cm)
  • 100 g di peperoni gialli puliti e a cubetti (2 cm)
  • 100 g di peperoni rossi puliti e a cubetti (2 cm)
  • 200 g di zucchine a cubetti (2 cm)
  • 10 - 12 rametti di erbe aromatiche fresche miste le foglioline lavate ed asciugate
  • 900 g di acqua
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 100 g di cipolla rossa di Tropea
  • acqua q.b. fino ad arrivare a 500 g
  • 300 g di cous cous
  • 70 g di mais dolce in scatola (opcjonalnie) scolato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1053.3 mg
Białko 43.6 g
Kalorie 3004.8 kJ / 718.2 kcal
Tłuszcz 26.6 g
Błonnik 11.4 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 79.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...