Orata al vapore in brodo con patate

4.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • 40 g di foglie di sedano
  • 140 g di bulbo di finocchio (40 g le punte (4-5 cm) e 100 g a pezzi)
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 cucchiaino di semi di coriandolo
  • 1 cucchiaio di senape in grani grossi
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 30 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 3 pizzichi di sale
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 100 g di gambo di sedano a pezzi
  • 3 orate eviscerate e pulite (circa 500 g a pezzo)
  • 500 g di acqua
  • 2 foglie di alloro secche
  • 1000 g di patate pelate e a cubetti (3 cm) (vedere varianti)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 155.9 mg
Białko 21.1 g
Kalorie 1278.2 kJ / 305.5 kcal
Tłuszcz 10.7 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 32.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...