Creme de batata com bacon e salsa

Creme de batata com bacon e salsa

4.7 6 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 doses

Składniki

  • cenoura cortada em pedaços pequenos
    200 g
  • alho-francês cortado em pedaços pequenos
    200 g
  • bacon em cubos
    100 g
  • manteiga
    30 g
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos pequenos
    500 g
  • caldo de galinha (ver dica)
    700 g
    700 g caldo de legumes, (ver dica)
  • sal mais q.b. p/ temperar
    1 c. chá de
  • pimenta mais q.b. p/ temperar
    1 pitada de
  • natas
    300 g
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • salsa picada
    2 c. sopa de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Białko 8.6 g
Kalorie 1751.7 kJ / 418.7 kcal
Tłuszcz 30.8 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 28.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...