Frango à pizzaiolo

Frango à pizzaiolo

4.8 131 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porções

Składniki

  • peito de frango, sem pele
    800 g
  • sal a gosto
    ½ c. chá de
  • pimenta do reino preta em pó a gosto
    ½ c. chá de
  • queijo Edam ou outro queijo semiduro (ex.: Gruyère, Emmental, fontina), cortado em pedaços
    200 g
  • azeite
    30 g
  • cebola cortada em metades
    150 g
  • dentes de alho
    2
  • tomate em pedaços, enlatado ou fresco
    600 g
  • cubo de caldo de legumes (para 0,5 l)
    1
    1 c. chá cheia de caldo de legumes caseiro
  • açúcar
    1 c. chá de
  • orégano seco
    1 ½ c. chá de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porção

Białko 41 g
Kalorie 1386 kJ / 331 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...