Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cenoura cortada em pedaços
- 120 g leite
- 35 g manteiga
- 50 g açúcar
- 1 c. chá de sal
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 2 ovos
- 480 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1049.4 kJ / 250.8 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 259.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão-de-ló de chocolate
1 Std.
Pão rápido
1 Std.
Batatas caramelizadas com mel
50 Min
Pudim de leite
55 Min
Pão-de-ló de Vizela
1 Std. 40 Min
Leite creme com xarope de ácer
20min
Brownies de abóbora e pepitas de chocolate
55 Min
Tabuleiro doce e salgado
20min
Bavaroise de avelã com molho de framboesa
8 godz. 30 min
Scones de laranja e framboesa
30min
Arroz selvagem com lombinho de porco e ameixa
45min
Queques de cenoura a vapor
50 Min