Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cenoura cortada em pedaços
- 120 g leite
- 35 g manteiga
- 50 g açúcar
- 1 c. chá de sal
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 2 ovos
- 480 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1049.4 kJ / 250.8 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 259.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolachas de chocolate com recheio de baunilha
1 Std. 40 Min
Pão de forma sem glúten
14 godz.
Xarope estimulante de açafrão e mel
1 Std.
Pão com chocolate
2 Std.
Pão doce de canela
2h 40min
Pão de manga
1 Std.
Pãezinhos macios de leite
1 Std. 45 Min
Árvores de bolachas
2h 40min
Speculoos (Bolacha flamenga)
1 Std. 10 Min
Pão alentejano
3 Std. 20 Min
Pão proteico
9 Std.
Pães de leite
1 godz. 35 min