Risoto de frango, espinafres e alho-francês

Risoto de frango, espinafres e alho-francês

4.6 8 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 doses

Składniki

  • queijo parmesão cortado em pedaços (2 cm)
    100 g
  • dentes de alho
    2
  • alho-francês cortado em pedaços
    150 g
  • azeite
    40 g
  • arroz p/ risoto
    300 g
  • vinho branco
    60 g
  • peito de frango s/ osso cortado em cubos (3 cm aprox.)
    350 g
  • água
    600 g
  • tomilho, fresco apenas as folhas
    3 pés de
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • caldo de galinha caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de galinha
  • espinafres baby frescos
    100 g
  • manteiga s/ sal em pedaços
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 732.8 mg
Białko 33.7 g
Kalorie 2948.8 kJ / 704.8 kcal
Tłuszcz 31.3 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 11.9 g
Węglowodany 67.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...