Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 10 g gengibre fresco, sem a casca
- 30 g azeite
- 500 g cenoura, cortada em pedaços
-
1
c. chá de caldo de legumes em pasta
lub 1 c. chá de sal - 600 g água
- 200 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 410 kJ / 98 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 85 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de cenoura e espargos com amêndoa
30 Min
Creme de ervilhas e hortelã
35 Min
Sopa creme de abóbora com curry
30 Min
Sopa de legumes
55min
Sopa de abóbora, Peixe com arroz e legumes, Crumble de pera e maçã
1 Std.
Menu de Sopa de ervilha e gengibre, Salmão com limão siciliano, brócolis e batatas
45 Min
Caldo verde
40 Min
Sopa de grão-de-bico com espinafre
40 Min
Sopa de abóbora
35 Min
Sopa de alho-poró e batata
45 Min
Sopa de ervilhas com hortelã
20 Min
Sopa cremosa de ervilhas
40 Min