Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dentes de alho
- 4 coxas de frango
- 4 sobrecoxas de frango
- 1 c. chá de colorau
-
1
c. chá de caldo de galinha em pasta
lub 1 c. chá de sal - 1 pitada de pimenta do reino em pó
- 100 g cebola cortada em rodelas
- 30 g azeite
- 400 g polpa de tomate
- 800 g batatas, sem cascas e cortadas em pedaços pequenos
- 5 ramos de salsinha fresca, apenas as folhas, picada
- 200 g leite
- 30 g manteiga
- 1 gema de ovo
- 1 pitada de noz-moscada em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 3110 kJ / 744 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 112 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 221 mg
Alternatywne przepisy
Guisado de porco com puré de batata
9 Std.
Creme de legumes com tirinhas de frango
45min
Lombo de porco à brasileira
2h 25min
Feijoada tradicional
13h 25min
Bolo de coco gelado
1h
Arroz e feijão tradicional
13 godz. 20 min
Penne com frango e rúcula
35min
Ragú de carne
45min
Frango com quiabo
40min
Calabresa acebolada
20min
Escondidinho de carne
1 Std. 15 Min
Arroz no vapor
25min