Menù: Crema di carote e polpette di vitello

3.5 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Polpette
  • 70 g di pane bianco morbido, a pezzi
  • 100 g di latte
  • 2 g di menta fresca le foglioline lavate e ben asciugate
  • 70 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
  • 800 g di carne trita di vitello
  • 2 uova
  • ¾ di cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1500 g di acqua
Crema di carote
  • 100 g di cipolla a pezzi
  • 45 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 400 g di patate pelate e a pezzi
  • 450 g di carote pelate e a pezzi
  • 600 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 500 g di zucchine a metà
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 788.3 mg
Białko 36.3 g
Kalorie 2288.5 kJ / 547 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...