![Mini baguettes rústicas Mini baguettes rústicas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a5dac95d-f593-4152-a4b9-afd07dfd2a19/Derivates/5bbb9c6e-2f89-481a-93ab-1033f00a443b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 175 g de agua
- 1 trozo de levadura prensada fresca del tamaño de un guisante (1 g)
- 175 g de harina de fuerza
Masa
- 1 cucharadita de aceite (para engrasar)
- 175 g de agua fría
- 120 g de harina integral
- 200 g de harina de fuerza
- 1 trozo de levadura prensada fresca del tamaño de un guisante (1 g)
- 2 cucharaditas rasas de sal (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1199 kJ / 286 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Pan gallego con masa madre
15h 30min
Bollos de espelta malteados con semillas de amapola y sésamo
14 Std. 30 Min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Pan de trigo con masa madre
15 Std.
Panecillos fritos jamaicanos (Jamaican festival)
1h 10min
Panecillos de trigo y centeno con masa madre
15 Std. 20 Min
Fougasse con masa madre
14 Std. 30 Min
Pan corsario doble
Brak ocen
Chapata con masa madre
17h
Pan de molde con masa madre
16h 45min
Pan payés con masa madre
16h
Pan de aceitunas con masa madre
17 Std. 45 Min