Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de agua
- 120 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para pincelar)
- 25 g de levadura prensada fresca
- 500 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de anís en grano
- pimentón dulce para espolvorear
- sal gorda para espolvorear
- azúcar para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1477 kJ / 353 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 46.1 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 197 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zarangollo
40min
Tortas blandas de anís
1h 20 min
Barritas de pan a la cerveza con arándanos y pistachos
1h
Pan persa (Naan barbari) - Irán
2 Std. 45 Min
Paparajotes (Murcia)
45min
Tortas de Pascua murcianas
2h
Rosquillas italianas
55min
Pan de Calatrava al vapor
1h 15 min
Pan de ajo y queso
1h 30min
Tortas de Alcázar
40min
Coca de mollitas
40min
Falsos churros con chocolate a la taza
1h