Massa cremosa de legumes de outono com bacalhau

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 doses

Składniki

  • pão de véspera
    50 g
  • tomilho só as folhas
    1 c. sopa de
  • azeite mais q.b. p/ untar
    80 g
  • queijo cheddar
    100 g
  • alho
    1 dente de
  • espinafres
    200 g
  • sal
    3 c. chá de
  • pimenta
    2 pitadas de
  • água
    1200 g
  • posta de bacalhau demolhado
    800 g
  • bimis cortados ao meio
    300 g
  • massa curta (ex.: penne, macarrão, rigatoni etc.)
    350 g
  • alho-francês só a parte branca, cortada em rodelas (1 cm aprox.)
    170 - 200 g
  • tomilho só as folhas
    1 c. sopa de
  • farinha
    60 g
  • bebida de aveia
    750 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 8075.9 mg
Białko 76.6 g
Kalorie 2996.4 kJ / 716.2 kcal
Tłuszcz 18.7 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Węglowodany 57.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...