Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g asas de frango
- 2 c. sopa de fermento p/ bolos
- 1 c. sopa de paprika
- 1 ½ - 2 ¾ c. chá de sal
- 300 g arroz basmati
- 640 g água
- 1 c. sopa de azeite
- 60 g manteiga de amendoim
- 30 g mel
- 30 g molho de soja
-
½
lima (raspa e sumo)
lub ½ limão (raspa e sumo) - 150 g leite de coco
- 10 g açúcar mascavado escuro
- Folhas de coentros q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3750 kJ / 896.3 kcal
- Białko
- 45.5 g
- Węglowodany
- 77.7 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 2380 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli com frango no forno
35min
Almôndegas mexicanas com feijão preto
1h
Massa preguiçosa
1h
Crepes com frango
1h 35 min
Frango à Gomes de Sá
1h 20min
Pernil de porco com cebola em molho de Vinho do Porto
1h
Frango com molho de mostarda, couve-lombarda e batatinhas no forno
1h 10min
Tabuleiro de legumes
2h
Hambúrgueres de cuscuz
40min
Salada de frango, pêssego e espinafres com noz
20 min
Cuscuz mediterrânico
10 min
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1hod. 30min