Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de cebolla
- 80 g de puerro
- 50 g de pimiento verde
- 1 - 2 dientes de ajo
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 30 g de aceite de oliva
- 20 g de brandy
- 100 g de agua
- 2 sobres de tinta de calamar
- 1 pellizco de pimienta de Cayena molida
- 1 cucharadita de sal
- 500 g de chipirones enteros frescos (limpios y en trozos)
- 400 g de judías rojas cocidas (en conserva), lavadas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 829 kJ / 198 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pochas a la navarra
40min
Porrusalda con calabaza
50 min
Marmitako para dos
30min
Patatas a la riojana
40min
Porrusalda con bacalao
40min
Txangurro
1h 10min
Bonito a la riojana
50 min
Marmitako
40min
Arroz negro de chipirones con verduras
1h 20 min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45min
Calamares en su tinta
1h 5min
Verdinas con gambones (Cocción lenta)
16h 30min