Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de cebolla
- 80 g de puerro
- 50 g de pimiento verde
- 1 - 2 dientes de ajo
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 30 g de aceite de oliva
- 20 g de brandy
- 100 g de agua
- 2 sobres de tinta de calamar
- 1 pellizco de pimienta de Cayena molida
- 1 cucharadita de sal
- 500 g de chipirones enteros frescos (limpios y en trozos)
- 400 g de judías rojas cocidas (en conserva), lavadas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 829 kJ / 198 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Borrajas con gambas
40min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25min
Porrusalda con bacalao
40min
Bonito a la riojana
50min
Calamares en su tinta
1h 5min
Porrusalda con calabaza
50min
Cardo a la cerveza
25min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45min
Cardo con almendras
20min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 Std. 10 Min
Marmitako
40min
Arroz negro de chipirones con verduras
1h 20min