Omelette à la mozzarella et carpaccio de tomates

4.3 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 350 g de tomates olivette
  • 45 g d'huile d'olive
  • 5 g de vinaigre balsamique (opcjonalnie)
  • ½ c. à café de fleur de sel
  • 3 pincées de poivre moulu
  • 15 g de basilic frais (½ bouquet), et quelques feuilles pour la finition
  • 8 œufs
  • 1 c. à café rase de sel
  • 500 g d'eau
  • 125 g mozzarella au lait de vache en morceaux
  • ½ - 1 piment rouge frais (opcjonalnie) coupé en rondelles

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 609.2 mg
Białko 22.9 g
Kalorie 1598.7 kJ / 382.1 kcal
Tłuszcz 29.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Węglowodany 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...