
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le pain de campagne
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé complet et un peu pour fariner
- 250 g de farine de blé aux céréales
- 10 g de sel
- 300 g d'eau
- 50 g de graines de céréales variées
- farine de blé complet pour la cocotte
Le pesto
- 80 g de parmesan coupé en morceaux
- 30 g de pignons de pin
- 1 gousse d'ail (opcjonalnie)
- 80 g de feuilles de basilic frais
- 150 g d'huile d'olive extra vierge
- ½ c. à café de sel
- 240 g de fromage à pâte pressée type morbier
- 18 de tomates séchées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 818.9 kcal / 3426.1 kJ
- Białko
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 46.8 g
- Węglowodany
- 79.2 g
- Błonnik
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Sód
- 1447.7 mg