Urządzenia i Akcesoria
Mini Green Shakshukas
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 portions
Składniki
-
20 g olive oiloil20 g
-
leeks white part only, cut in slices (1 cm)170 g
-
fresh spinach leaves40 g
-
spring onions cut in pieces40 g
-
garlic clove1
-
freshly squeezed lemon juice10 g
-
ground coriander½ tsp
-
fennel seeds½ tsp
-
salt¼ tsp
-
eggs8
-
frozen green peas4 tbsp
-
ground sumac (opcjonalnie) for sprinkling
-
water500 g
-
bread toasted, for serving
-
avocado for serving
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
168.6 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
531.2 kJ /
127 kcal
Tłuszcz
8.3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
4.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nester TM7
30 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Garlic Turkey Stew
45 min
Baked Pork Loin with Rice
1 godz. 20 min
Browned Pork Rice
1 godz.
Watermelon Lemonade
5 min
Peanut Butter Banana Dream
35 min
Chocolate Babka
3 godz.
Avocado Tuna Salad
5 min
Steamed eggs sunny side up
15 min
Little sausages with tomato sauce and rice (9 months+)
1 godz.
Chicken Nuggets
45 min
Steamed Sea Bream in Broth with Potatoes
35 min
Classic Polish 'tort'
2 godz. 25 min