Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
225
g chapati flour, plus extra for dusting
lub 225 g wholemeal flour, plus extra for dusting - 25 g ghee
- ¼ tsp fine sea salt
- 150 g water, warm
- vegetable oil, for deep frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 512 kJ / 122 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
Alternatywne przepisy
Tarka Dal
9 Std. 5 Min
Chapatis
1h 30min
Masala Chai
15min
Stuffed Parathas
1h 20min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 Std. 10 Min
Roti Canai (Roti Prata)
3 Std. 55 Min
Coconut and Coriander Chutney
5min
Chapatis
1h
Fresh coconut chutney
10min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50min
Chai Masala (Masala Tea)
15min