Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
225
g chapati flour, plus extra for dusting
lub 225 g wholemeal flour, plus extra for dusting - 25 g ghee
- ¼ tsp fine sea salt
- 150 g water, warm
- vegetable oil, for deep frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 512 kJ / 122 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
Alternatywne przepisy
Chapatis
1 Std. 30 Min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 Min
Vada
2 Std. 35 Min
Lemon rasam
40 Min
Coconut and Coriander Chutney
5 Min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 Min
Chapatis
1 Std.
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9h 10min
Fresh coconut chutney
10 Min
Sambhar
1 Std. 5 Min
Stuffed Parathas
1 Std. 20 Min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 Min