Pão mediterrânico de azeitona e tomate seco

Pão mediterrânico de azeitona e tomate seco

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 20 min
16 doses

Składniki

  • azeitonas pretas s/ caroço
    90 g
  • alecrim só as folhas
    4 - 5 pés de
    4 - 5 pés de manjericão, só as folhas
  • malagueta vermelha s/ sementes
    ½
  • tomate seco, em óleo escorrido
    100 g
  • farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
    310 g
  • fermento de padeiro fresco esfarelado
    15 g
    1 c. chá de fermento de padeiro seco
  • açúcar
    10 g
  • ovo médio
    1
  • sal
    1 pitada de
  • água quente
    80 g
  • leite
    100 g
  • Azeite q.b. p/ untar
  • queijo feta esfarelado
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 132.9 mg
Białko 5.2 g
Kalorie 521.2 kJ / 124.6 kcal
Tłuszcz 3.1 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 19.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...