Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g chouriço s/ pele cortado em pedaços
- 80 g linguiça cortada em pedaços
- 150 g presunto cortado em pedaços
- 60 g banha de porco
- 60 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 50 g azeite
- 150 g água
-
30
g fermento de padeiro fresco
lub 2 ½ c. chá de fermento de padeiro seco - 6 ovos grandes
- 600 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de açúcar
- 2 pernas de frango, cozidas e desossadas
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2340 kJ / 559.3 kcal
- Białko
- 24.9 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 776.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pataniscas de bacalhau
50 min
Folar de carnes
2 godz. 20 min
Sonhos
1 godz. 10 min
Bola rápida de carne
55 min
Focaccia de sardinha
1 godz. 20 min
Folar transmontano
3 Std. 50 Min
Folar de Valpaços
4h 20min
Filhós
1h
Fogaça
3h
Regueifa da Páscoa
3h 15min
Pão de alho e ervas
1h 40min
Bola de carne
1 godz. 20 min