Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g flocos de aveia
- 500 g água
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 2 c. sopa de mel
- 100 g óleo de girassol
- 200 g farinha de centeio
- 380 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de sal
- ½ - 1 c. chá de sementes de funcho (opcjonalnie)
- Óleo q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1738 kJ / 415 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de centeio e aveia
1h 30min
Pão de centeio e noz
1 Std. 25 Min
Pão rústico
2h
Pão com gérmen de trigo e passas
55min
Pão de espelta com sementes de abóbora
15h 45min
Pão rústico
2h
Pães de banana e centeio
1h 35min
Pão de manteiga e nozes sem glúten
1h 30min
Pão norueguês
55min
Cacetinhos de centeio
1h 30min
Pão de espelta e trigo sarraceno
1h 55 min
Pãezinhos de cereais
2h