Wersje kompatybilne
Rosca de canela da Tia Adelina da Maria João Xavier
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g açúcar
- 1 limão (casca, só a parte amarela)
- 360 g leite
- 50 g azeite
- 8 g fermento de padeiro seco
- 30 g vinho do Porto
- 660 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 10 - 15 g canela em pó
- 8 g sal
- Wartości odżywcze
- na 1500 g
- Kalorie
- 15308.1 kJ / 3658.7 kcal
- Białko
- 84.7 g
- Węglowodany
- 664.8 g
- Tłuszcz
- 69.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.9 g
- Błonnik
- 28.2 g
- Sód
- 3307.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche de abóbora
2 Std.
Pão rápido
1 Std.
Pão doce de pequeno-almoço
1 Std. 30 Min
Pão-de-ló de Vizela
1 Std. 40 Min
Felisminas
45min
Bolo de sobras de marmelada
30min
Quadrados de maçã
1 Std.
Pãezinhos macios de leite
1 Std. 45 Min
Pão doce de canela
2 godz. 40 min
Bolinhos de canela
25 min
Trança recheada com coco
1 Std. 45 Min
Bolo podre de Castro Daire
2h 35min