Wersje kompatybilne
Rosca de canela da Tia Adelina da Maria João Xavier
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g açúcar
- 1 limão (casca, só a parte amarela)
- 360 g leite
- 50 g azeite
- 8 g fermento de padeiro seco
- 30 g vinho do Porto
- 660 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 10 - 15 g canela em pó
- 8 g sal
- Wartości odżywcze
- na 1500 g
- Kalorie
- 15308.1 kJ / 3658.7 kcal
- Białko
- 84.7 g
- Węglowodany
- 664.8 g
- Tłuszcz
- 69.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.9 g
- Błonnik
- 28.2 g
- Sód
- 3307.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão-de-ló de Vizela
1h 40min
Focaccia recheada
3h
Bola doce mirandesa
1h 50 min
Doce de ginja
Brak ocen
Tarteletes de cogumelos
35 Min
Pão doce de azeite
1h 40min
Pão de manga
1h
Pãezinhos de iogurte e fruta
1h 50 min
Broa de milho com chouriço
2h 20min
Folar doce
2h
Bola de azeite
2h 35 min
Filhós de abóbora
1h 30min