Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 2 c. chá de açúcar
- 1 ½ c. chá de fermento de padeiro seco
- 50 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 400 g leite
- 1 ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1605.6 kJ / 383.8 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 62.6 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 327.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa folhada
1 Std. 30 Min
Pão com chouriço
1 Std. 30 Min
Merendas
2 Std.
Merendas com massa de piza
1sa 10 dk
Pão doce de pequeno-almoço
1 Std. 30 Min
Pão tibetano “Balep korkun”
1 Std. 30 Min
Pãezinhos macios de leite
1 Std. 45 Min
Manteiga sem sal
15 Min
Gomas de limão e gengibre
1 Std. 30 Min
Argolas doces
40min
Rissóis de atum
2 Std.
Pão de forma
1 Std. 35 Min