Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 2 c. chá de açúcar
- 1 ½ c. chá de fermento de padeiro seco
- 50 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 400 g leite
- 1 ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1605.6 kJ / 383.8 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 62.6 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 327.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rissóis de atum
2óra
Rolos de crepes com recheio de fiambre e abacate
40 min
Pão de hambúrguer
1 godz. 50 min
Chupa-chupas de morango
40 min
Pãezinhos macios de leite
1óra 45p
Pão tibetano “Balep korkun”
1h 30 min
Empadas de legumes com queijo
1óra
Merendas
2óra
Pão doce de pequeno-almoço
1h 30 min
Merendas com massa de piza
1óra 10p
Creme pasteleiro
15 min
Pão com chouriço
1h 30 min