Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
1º dia
- 2 maçãs biológicas (280 g aprox.), cortadas em pedaços
- 20 g mel
- 800 g água mineral
Depois da água fermentada - 1º dia
- 100 g farinha tipo 65 biológica
1º refrescamento
- 50 g farinha tipo 65 biológica
- 50 g água mineral
2º refrescamento
- 50 g farinha tipo 65 biológica
- 50 g água mineral
3º refrescamento
- 100 g farinha tipo 65 biológica
- 100 g água mineral
4º refrescamento
- 100 g farinha tipo 65 biológica
- 100 g água mineral
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2018 kJ / 483 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de água com massa-mãe
21 godz.
Massa-mãe de centeio
120 Std. 20 Min
Pão branco
15h
Massa-mãe de trigo e maçã
72 Std. 20 Min
Broa de milho e centeio com massa-mãe
18 Std.
Pão pardo torcido
16 Std.
Pão de lavrador
16 Std. 15 Min
Vianinhas
14h
Nuvem de espelta
16 Std. 30 Min
Massa-mãe em pó
24h
Pão rústico suíço
25j 20 menit
Pão Venezia
17h 10 min