Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Manteiga
- 5 g cebolinho cortado em pedaços pequenos
- 5 g coentros
- 5 g salsa
- 2 dentes de alho
- 250 g manteiga à temperatura ambiente
Massa
- 320 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 1 c. chá de açúcar amarelo
- 400 g farinha tipo 65
- 100 g sêmola de trigo, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 1 dente de alho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 455 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
'Sidra'
45 Min
Baguetes com manteiga de ervas
30 Min
Baguetes com alho e orégãos
1 Std. 30 Min
Pão com chocolate
2 Std.
Palmiers cobertos
2 Std.
Bolo do caco com manteiga de alho
1 Std. 20 Min
Tortilhas
1 Std.
Pães grelhados com manteiga de ervas
35 Min
Pão recheado
30 Min
Pão de alho e ervas
1 Std. 40 Min
Croissants
2 Std.
Bolas de Berlim
2h 40min