Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g água
- 250 g batata s/ casca, cortada em pedaços
- 50 g óleo
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 300 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g farelo de trigo
- 20 g açúcar
- 1 c. chá de sal
- 100 g semente de girassol
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1074.5 kJ / 256.8 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 241.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate com 2 ingredientes
1h 15min
Pão mediterrânico de alecrim
1h 55min
Pão com recheio de maçã e noz
1h 50 min
Salada de cuscuz com beringela
30 Min
Pão integral com tomilho-limão
2h 35 min
Guisado de vitela com pimento e batata
1h 45 min
Pão brioche sem glúten
2h 50 min
Noodles ao estilo de Singapura - TM5
40 min
Pudim de pão com frutos do bosque
55 Min
Pão de forma
1u. 35min
Chocolate picante com frutos secos
10 Min
Coroa de Verão
2 Std. 15 Min