Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g água
- 250 g batata s/ casca, cortada em pedaços
- 50 g óleo
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 300 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g farelo de trigo
- 20 g açúcar
- 1 c. chá de sal
- 100 g semente de girassol
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1074.5 kJ / 256.8 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 241.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão rápido
1óra
Tortilha de batata a vapor - TM6
45 min
Bolo surpresa de baunilha
Pas d’évaluation
Sopa creme de abóbora com curry
30min
Tarte de arroz, ervilhas e presunto
1óra 15p
Pão mediterrânico de alecrim
1 Std. 55 Min
Pão caseiro
2óra
Feijoada tradicional
13h 25min
Batatas recheadas
1h 30 min
Pão irlandês
45 min
Água detox -TM6
Pas d’évaluation
Bolas proteicas de sésamo e de amendoim
25 Min