Crostata di verdure provenzale
TM5 TM6

Crostata di verdure provenzale

4.3 (16 ocen)

Składniki

Pasta frolla

  • 250 g farina + q.b.
  • 125 g di burro salato + q.b.
  • 10 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 uovo
  • ½ cucchiaino di erbe aromatiche della Provenza (vedere consigli)
  • 1 pizzico di peperoncino Espelette, in polvere

Ripieno

  • 300 g di melanzane
  • 150 g di zucchine
  • 100 g di carote, pelate
  • 100 g di peperone rosso, pulito
  • 50 g di senape
  • 100 g di olive verdi denocciolate
  • 1 uovo
  • 60 g di latte
  • 70 g di panna da cucina
  • 4 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe macinato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1704 kJ / 407 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
26 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy