Crostata di verdure provenzale

Crostata di verdure provenzale

3.9 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • farina + q.b.
    250 g
  • di burro salato + q.b.
    125 g
  • di acqua
    10 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • uovo
    1
  • di erbe aromatiche della Provenza (vedere consigli)
    ½ cucchiaino
  • di peperoncino Espelette, in polvere
    1 pizzico
Ripieno
  • di melanzane
    300 g
  • di zucchine
    150 g
  • di carote pelate
    100 g
  • di peperone rosso pulito
    100 g
  • di senape
    50 g
  • di olive verdi denocciolate
    100 g
  • uovo
    1
  • di latte
    60 g
  • di panna da cucina
    70 g
  • di sale
    4 pizzichi
  • di pepe macinato
    2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 407 kcal / 1704 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...