Salade de poulet à l’épeautre

3.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 40 g d'amandes entières, émondées
  • 40 g d'huile d'olive
  • 20 g de jus de citron, fraîchement pressé
  • 1 ½ de c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre noir, moulu
  • 300 g de poitrine de poulet, avec peau ou sans, avec os ou sans
  • huile d'olive
  • 1000 g d'eau
  • 250 g de graines d'épeautre (20-25 minutes de cuisson), préalablement rincées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 30 g
Kalorie 2087.1 kJ / 498.8 kcal
Tłuszcz 22.3 g
Węglowodany 49.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...