Tarte aux légumes

Tarte aux légumes

3.3 3 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 25 min
8 morceaux

Składniki

La pâte
  • de farine bise , et un peu plus pour abaisser la pâte
    175 g
  • de beurre , en morceaux (2 cm)
    80 g
  • de sel
    ¾ de c. à café
  • d'eau
    60 g
Les légumes
  • de carottes , pelées
    100 g
  • d'oignon , coupé en deux
    100 g
  • de poireaux , pied et partie verte retirés
    150 g
  • de courgettes , extrémités coupées
    150 g
La garniture
  • de gruyère , en morceaux
    100 g
  • gousse d'ail
    1
  • œuf
    1
  • de lait
    150 g
  • de crème entière
    125 g
  • de sel
    ¾ de c. à café
  • de poivre
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 1195 kJ / 286 kcal
Białko 9 g
Węglowodany 18 g
Tłuszcz 19 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Błonnik 2.5 g
Sód 399 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...