Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta

4.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • onion quartered
    200 g
  • garlic cloves
    3
  • flat-leaf parsley
    4 sprigs
  • basil, fresh
    3 sprigs
  • chilli, fresh de-seeded if preferred (e.g. serrano)
    ¼ - ½
  • sun-dried tomato, in oil lightly drained
    130 g
  • butter, unsalted
    30 g
  • chicken breast fillet, skin on or skinless skinless, in pieces (½ - ¾ in.)
    450 g
  • heavy cream, 35% fat
    170 g
  • water
    355 g
  • white wine, dry
    85 g
  • chicken stock paste (see Tip)
    2 tsp
  • pasta, dried, type penne
    255 g
  • basil leaf, fresh to garnish
  • Parmesan cheese, grated to garnish
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 276 mg
Białko 42.7 g
Kalorie 3048.6 kJ / 728.6 kcal
Tłuszcz 28.7 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 15.9 g
Węglowodany 73.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...