Meatloaf with Mushroom Sauce

Meatloaf with Mushroom Sauce

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

Meatloaf
  • onion cut into pieces
    60 g
  • parsley leaf, fresh
    10 sprigs
  • Parmesan cheese cubed
    60 g
  • garlic cloves
    2
  • ground beef broken into pieces
    395 g
  • panko breadcrumbs
    45 g
  • egg, large (65-70 g)
    2
  • salt
    1 tsp
  • black pepper, ground
    ¼ tsp
  • baby spinach, fresh
    30 g
  • Gruyère cheese thinly sliced
    60 g
Mushroom Sauce
  • onion cut into pieces
    60 g
  • extra virgin olive oil
    15 g
  • all purpose white flour
    1 ounce
  • garlic clove
    1
  • butter, unsalted cubed
    15 g
  • red wine
    115 g
  • beef broth
    570 g
  • thyme leaf, fresh plus extra to garnish
    5 sprig
  • Worcestershire sauce
    30 g
  • fresh brown mushrooms thinly sliced
    225 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1627 mg
Białko 44 g
Kalorie 2259 kJ / 540 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...