Thai Red Chicken Curry and Rice

5.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • jasmine rice
    7 oz
  • hot water from the tap, divided
    17 ½ oz
  • red curry paste
    3 - 3 ½ oz
  • coconut milk divided
    14 oz
  • bamboo shoots, canned sliced
    8 oz
  • dried kaffir lime leaves
    3
  • sea salt
    ¼ tsp
  • chicken thigh, boneless and skinless cut into pieces (2 in.)
    21 oz
  • light brown sugar
    1 oz
  • fish sauce
    2 tsp
  • frozen green peas
    3 ½ oz
  • broccoli cut into florets
    7 oz
  • fresh Thai basil leaves only, to garnish
    20
  • long red chili cut into thin slices, to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1270.1 mg
Białko 32.8 g
Kalorie 2814.8 kJ / 672.8 kcal
Tłuszcz 28.1 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 17.6 g
Węglowodany 65.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...