Coroa salgada com azeitonas, bacon e queijo cheddar sem glúten

2.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 doses

Składniki

  • leite
    350 g
  • manteiga
    50 g
  • ovo
    1
  • fermento de padeiro fresco
    20 g
  • farinha de aveia
    150 g
  • farinha de arroz integral
    150 g
  • fécula de batata
    100 g
  • polvilho
    80 g
  • goma xantana
    1 ½ c. sopa de
  • sal
    10 g
  • queijo cheddar cortado em pedaços
    150 g
  • bacon em cubos (1 cm aprox.)
    120 g
  • alho
    1 dente de
  • cebola
    50 g
  • azeite
    20 g
  • pimento vermelho cortado em pedaços
    80 g
  • tomate cortado em pedaços (2 cm aprox.)
    100 - 120 g
  • azeitonas pretas s/ caroço cortadas em fatias (0,5 cm aprox.)
    30 g
  • gema de ovo
    1
    2 c. sopa de leite
  • Sementes de sésamo pretas q.b. p/ polvilhar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 824.5 mg
Białko 14.7 g
Kalorie 2104.6 kJ / 503 kcal
Tłuszcz 25.7 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 53.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...