![Rosinen-Marzipan-Schnecken Rosinen-Marzipan-Schnecken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B6878680-662F-4ACA-831E-F5F832F11799/Derivates/7E30BBDC-EDE8-43FC-B778-E28BAAFE431B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Rosinen
- 50 g Apfelsaft
- 270 g Milch
- 100 g Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 200 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1974 kJ / 472 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Pfeffernüsse
1j
Mohnstriezel
2 Std. 15 Min
Apfeltaschen
2 Std. 40 Min
Jesunder Poschweck
3 Std. 30 Min
Marzipan-Franzbrötchen mit Kürbiskernen
2 godz. 20 min
Streuseltaler
1 godz. 45 min
Quark-Hefe-Taler
2 Std. 15 Min
Franzbrötchen
2 godz. 20 min
Butterkuchen
1 Std. 55 Min
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 Std. 15 Min
Rosinenbrötchen
2 godz. 30 min
Puddingschnecken
2 Std.