Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Rosinen
- 50 g Apfelsaft
- 270 g Milch
- 100 g Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 200 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1974 kJ / 472 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Apfel-Nuss-Brot
1h 25min
Mohnstriezel
2h 15min
Streuseltaler
1 godz. 45 min
Apfeltaschen
2h 40min
Quarkstuten
1 godz. 20 min
Pflaumen-Plunder-Teilchen
2h
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4h 15min
Marzipan-Butterkuchen
3h
Möhren-Marzipan-Kuchen
1 godz. 20 min
Sonntagsstuten
2h 25min
Marzipan-Zimt-Striezel
2h
Rosinenbrötchen
2h 30min