Urządzenia i Akcesoria
Rosinen-Marzipan-Schnecken
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
10 Stück
Składniki
-
Rosinen200 g
-
Apfelsaft50 g
-
Milch270 g
-
Zucker100 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Mehl und etwas mehr zum Ausrollen500 g
-
Butter weich, in Stücken80 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
-
Marzipanrohmasse in Stücken200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
11 g
Kalorie
1974 kJ /
472 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
70 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mohnstriezel
2 godz. 15 min
Apfeltaschen
2 godz. 40 min
Rosinenschnecken
2 godz. 20 min
Mohnstriezel
1 godz. 40 min
Butterkuchen mit Mohn
4 godz.
Quark-Hefe-Taler
2 godz. 15 min
Streuseltaler
1 godz. 45 min
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 godz. 15 min
Quarkstuten
1 godz. 20 min
Marzipanstollen
4 godz.
Marzipan-Zimt-Striezel
2 godz.
Rosinenbrötchen
2 godz. 30 min