Tarte Tatin

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 portions

Składniki

La pâte
  • 150 g de farine
  • 75 g de beurre en morceaux et un peu plus pour graisser
  • 50 g d'eau glacée
  • 1 pincée de sel
Le caramel
  • 150 g de sucre
  • 70 g de beurre froid, en morceaux
  • 1030 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 5 - 6 pommes
  • 1 c. à soupe de vinaigre

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 27.7 mg
Białko 2.5 g
Kalorie 1407.1 kJ / 336.3 kcal
Tłuszcz 15.1 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Węglowodany 50.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...