![Dip aux dattes et au curry Dip aux dattes et au curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B3296F17-ACC5-4093-B868-D907693BBB85/Derivates/F99BFC6E-ADE7-4F80-8988-8BD07CC6A256.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de dattes, dénoyautées
- 1 gousse d'ail (opcjonalnie)
-
300
g de fromage frais fait maison façon Thermomix®
lub 300 g de fromage frais - 200 g de crème fraîche
- 2 c. à café de curry en poudre
- ¼ - ½ c. à café de sel
- 1 - 3 pincée(s) de poivre de Cayenne, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 667 kJ / 160 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Risotto à la courge
35 min
Cacahuètes épicées
45min
Risotto au citron et épinards
30 min
Menu : Risotto aux épinards et salade pommes-carottes
40 min
Salade de concombre et vinaigrette à l’aneth (TM6)
15 min
Risotto à la tomate et burrata
30 min
Dip au fromage frais et aux herbes
10min
Pesto de roquette et piments rouges
5 Min
Cake choco-courgettes
1h 25 min
Tartare d’œufs
35 min
Focaccia aux tomates
40 min
Salade de brocoli aux pignons de pin
5 Min