Tarte aux pommes façon crumble

Tarte aux pommes façon crumble

4.7 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 morceaux

Składniki

  • de beurre pour graisser le moule
    un peu
  • de farine pour saupoudrer le moule
    un peu
Pâte
  • de sucre
    100 g
  • de beurre en morceaux (2 cm)
    130 g
  • de sucre vanillé
    1 sachet
  • de poudre à lever
    ½ sachet
  • de sel
    1 pincée
  • de farine
    300 g
  • œuf
    1
Crumble
  • de farine
    120 g
  • de sucre
    60 g
  • de sel
    1 pincée
  • de beurre froid, en morceaux (2 cm)
    60 g
Garniture aux pommes
  • de pommes (voir conseil)
    1000 g
  • de cannelle moulue
    1 pincée
  • de jus de citron
    1 c. à soupe
  • de sucre (opcjonalnie)
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 350 kcal / 1463 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 41 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...