Wersje kompatybilne
Panna cotta au chocolat blanc et fruit de la passion
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La panna cotta
- 500 g de demi-crème
- 30 g de sucre
- 2 feuilles de gélatine, ramollies env. 5 minutes dans de l’eau froide, essorées
- 50 g de chocolat blanc, en morceaux (2 cm)
Le coulis de fruit de la passion
- 100 g de jus d'orange
- 1 c. à café d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- 2 c. à soupe de miel liquide
- 4 fruits de la passion, coupés en deux, pulpe prélevée
Le dressage
- 20 g de chocolat blanc (voir conseil)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2139 kJ / 513 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 38 g
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese
30 min
Tresse russe aux canneberges
3h
Mousse au thon
5min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40 min
Panna cotta
6h 15min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Cheesecake New York
6h 30 min
Mousse au Toblerone®
3 godz. 10 min
Tiramisu stracciatella
2h 30min
Spätzlis au fromage
1 godz. 10 min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Focaccia aux tomates
40min