Urządzenia i Akcesoria
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
3 porcje
Składniki
-
1050 g wody
-
450 - 490 g białych kiełbas, surowych (ok. 3 szt., patrz wskazówka)
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
380 g mleka
-
25 g mąki pszennej
-
⅓ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
55 - 75 g chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1527.3 mg
Białko
29.4 g
Kalorie
2661.6 kJ /
636.2 kcal
Tłuszcz
51.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
19.7 g
Węglowodany
15.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mini placki ziemniaczane z serkiem i łososiem (TM7, TM6)
1h 10min
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
1h
Zupa z ravioli i wołowiną
30min
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
1h 10min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM5)
15min
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
1h
Kremowy żurek z białą kiełbasą
45min
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
50min
Lekkostrawny krupnik
55min
Pulpety po myśliwsku
1h
Sernik jagodowy
12h 15min
Żurek z rumienionym boczkiem
1h 10min