Ciasto Rafaello

Ciasto Rafaello

4.7 18 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
20 porcji

Składniki

  • 820 g mleka
  • 250 g cukru
  • 250 g wiórków kokosowych
  • 5 żółtek
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 85 g skrobi ziemniaczanej
  • 85 g mąki pszennej
  • 330 - 380 g masła pokrojonego na kawałki
  • 40 krakersów (patrz wskazówka i wariant)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 76 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 1510 kJ / 360.9 kcal
Tłuszcz 26.5 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 17.8 g
Węglowodany 29.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...