
Urządzenia i Akcesoria
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
500 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
50 g cukru pudru
-
100 g kakao rozpuszczalnego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1150 g mleka
-
90 g skrobi kukurydzianej
-
4 jajka
-
150 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
300 - 320 g herbatników prostokątnych (40-48 szt.)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
668.1 kcal /
2797 kJ
Białko
13.5 g
Tłuszcz
30.5 g
Węglowodany
85.5 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska