Urządzenia i Akcesoria
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
500 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
50 g cukru pudru
-
100 g kakao rozpuszczalnego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1150 g mleka
-
90 g skrobi kukurydzianej
-
4 jajka
-
150 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
300 - 320 g herbatników prostokątnych (40-48 szt.)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.5 g
Kalorie
2797 kJ /
668.1 kcal
Tłuszcz
30.5 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
85.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto Rafaello
8 Std. 30 Min
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2 Std.
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 Std.
Batony czekoladowo-śmietankowe z kokosem (Nanaimo bars)
2 Std. 20 Min
Ciasto wielkanocna krówka
7 Std.
Limonkowe ciasto na zimno
2 Std. 50 Min
Ciasto ananasowe bez pieczenia
6 Std. 30 Min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 Std. 5 Min
Mroźne ciasto kokosowe
5 Std. 15 Min
Ciasto Snikers
26 Std.
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 Std. 20 Min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 Std. 30 Min