Urządzenia i Akcesoria
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
500 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
50 g cukru pudru
-
100 g kakao rozpuszczalnego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1150 g mleka
-
90 g skrobi kukurydzianej
-
4 jajka
-
150 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
300 - 320 g herbatników prostokątnych (40-48 szt.)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.5 g
Kalorie
2797 kJ /
668.1 kcal
Tłuszcz
30.5 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
85.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Karmelowe fondant
15 min
Batony czekoladowo-śmietankowe z kokosem (Nanaimo bars)
2 godz. 20 min
Deser kokosowo-pistacjowy
1 godz. 5 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Limonkowe ciasto na zimno
2 godz. 50 min
Ciasto ananasowe bez pieczenia
6 godz. 30 min
Mroźne ciasto kokosowe
5 godz. 15 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 godz. 20 min
Sernik straciatella z malinami (Charlotte Russe)
3 godz.
Ciasto Snikers
26 godz.
Ciasto Rafaello
8 godz. 30 min