
Wersje kompatybilne
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cukru pudru
- 100 g kakao rozpuszczalnego, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 500 g śmietany, 36% tłuszczu, gęstej, schłodzonej
- 1150 g mleka
- 90 g skrobi kukurydzianej
- 4 jajka
- 150 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 300 - 320 g herbatników, prostokątnych (40-48 szt.)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2797 kJ / 668.1 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 85.5 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto Rafaello
8 Std. 30 Min
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4 Std. 30 Min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1h 10min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3h 15min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 godz. 30 min
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
4 godz. 20 min
Limonkowe ciasto na zimno
2 Std. 50 Min
Mroźne ciasto kokosowe
5 godz. 15 min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 Std. 20 Min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9h 5 min
Batony czekoladowo-śmietankowe z kokosem (Nanaimo bars)
2 Std. 20 Min
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min