Wersje kompatybilne
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g śmietany, 36% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- 50 g cukru pudru
- 100 g kakao rozpuszczalnego, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1150 g mleka
- 90 g skrobi kukurydzianej
- 4 jajka
- 150 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 300 - 320 g herbatników, prostokątnych (40-48 szt.)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2797 kJ / 668.1 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 85.5 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8h 20min
Batony czekoladowo-śmietankowe z kokosem (Nanaimo bars)
2 godz. 20 min
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3sa 20 dk
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
4h 20min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9u. 5min
Ciasto ananasowe bez pieczenia
6 Std. 30 Min
Czekoladowy sernik japoński
3h 30min
Przekładaniec na bogato
2h 35min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2h 30min
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2h
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3sa 20 dk