Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną

Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną

3.7 96 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

  • śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    500 g
  • cukru pudru
    50 g
  • kakao rozpuszczalnego plus dodatkowa ilość do oprószenia
    100 g
  • mleka
    1150 g
  • skrobi kukurydzianej
    90 g
  • jajka
    4
  • cukru
    150 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • herbatników prostokątnych (40-48 szt.)
    300 - 320 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 668.1 kcal / 2797 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 30.5 g
Węglowodany 85.5 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...