Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną

Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną

3.7 99 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

  • 500 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 50 g cukru pudru
  • 100 g kakao rozpuszczalnego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1150 g mleka
  • 90 g skrobi kukurydzianej
  • 4 jajka
  • 150 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 300 - 320 g herbatników prostokątnych (40-48 szt.)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 13.5 g
Kalorie 2797 kJ / 668.1 kcal
Tłuszcz 30.5 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 85.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...