
Wersje kompatybilne
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- 50 g cukru pudru
- 100 g kakao rozpuszczalnego plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1150 g mleka
- 90 g skrobi kukurydzianej
- 4 jajka
- 150 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 300 - 320 g herbatników prostokątnych (40-48 szt.)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 668.1 kcal / 2797 kJ
- Białko
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Węglowodany
- 85.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto Rafaello
8 godz. 30 min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 godz. 20 min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 godz. 30 min
Ciasto z jabłkami
1 godz. 20 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2 godz.
Batony czekoladowo-śmietankowe z kokosem (Nanaimo bars)
2 godz. 20 min
Ciasto wielkanocna krówka
7 godz.
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Limonkowe ciasto na zimno
2 godz. 50 min
Mrożona kostka z musem truskawkowym
5 godz. 30 min
Mroźne ciasto kokosowe
5 godz. 15 min