Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
TM5 TM6

Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną

3.7 (94 oceny)

Składniki

  • 500 g śmietany, 36% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 50 g cukru pudru
  • 100 g kakao rozpuszczalnego, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1150 g mleka
  • 90 g skrobi kukurydzianej
  • 4 jajka
  • 150 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 300 - 320 g herbatników, prostokątnych (40-48 szt.)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2797 kJ / 668.1 kcal
Białko
13.5 g
Węglowodany
85.5 g
Tłuszcz
30.5 g
Błonnik
0.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy