
Wersje kompatybilne
Riz au jasmin avec lait de coco, lime et noix de cajou
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 limes
- 285 g de riz blanc au jasmin
- 85 g de noix de cajou hachées, plus une partie pour la garniture
- 395 g de lait de coco
- 45 g d'eau
- 2 c. à thé d'huile de noix de coco
- 1 ½ c. à thé de sel selon le goût
-
30
g d'huile de noix de coco
lub 30 g de beurre non salé en morceaux - 3 oignons verts ciselés (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 229.3 kcal / 959.5 kJ
- Białko
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Sód
- 394 mg