Menu: Tuna on Tomato Sauce with Rice; Peaches and Cream Dessert

Menu: Tuna on Tomato Sauce with Rice; Peaches and Cream Dessert

3.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Solero Cream
  • tinned peaches drained, reserving juice
    240 g
  • fresh mango flesh peeled
    100 g
  • digestive biscuits
    40 g
  • whipping cream
    150 g
  • vanilla quark
    150 g
    quark (curd cheese)
  • caster sugar
    2 tsp
  • whipped cream stabiliser (opcjonalnie)
    1 tsp
Finalisation
  • fresh basil leaves
    20 g
  • fresh parsley leaves
    4 sprigs
  • garlic clove
    1
  • fresh tuna approx. 4 steaks (150 g each)
    600 g
  • fine sea salt
    2 tsp
  • ground black pepper
    4 - 5 pinches
  • jasmine rice
    200 g
  • water
    400 g
  • onion quartered
    50 g
  • pitted black olives
    100 g
  • pickled capers drained
    10 g
  • red pepper cut in pieces (4 cm)
    50 g
  • olive oil
    40 g
  • cherry tomatoes
    300 g
  • white wine
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1373.2 mg
Białko 46.6 g
Kalorie 2860.8 kJ / 683.8 kcal
Tłuszcz 30.5 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...