Rice Wine Chicken

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
5 portions

Składniki

  • chicken 1.2-1.4kg, cut into 12 pieces
    1
  • toasted sesame oil
    1 tbsp
  • yellow wine (Hakka glutinous rice wine)
    120 g
  • light soy sauce
    10 g
  • salt
    1 tsp
  • toasted sesame oil plus 1 tbsp extra
    15 g
  • old ginger cut in thin slices
    60 g
  • Chinese dried mushrooms soaked to soften, stems removed, cut half
    5 pieces
  • water
    600 g
  • Chinese red date seeds removed
    10 pieces
  • wood ear mushroom, dried soaked to soften
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 327 mg
Białko 43 g
Kalorie 1825 kJ / 436 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...