Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
TM6 TM5 TM31

Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)

4.7 (7 ocen)

Składniki

  • 50 g hot water
  • 20 blue clitoria flowers (bunga telang), fresh or dried, lightly rinsed
  • 1200 g water
  • ½ tsp salt
  • 200 g coconut milk
  • 300 g glutinous rice, soaked for 2 hours and drained
  • 3 pandan leaves, cut in 5 cm length

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
338 kJ / 81 kcal
Białko
1 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy