Urządzenia i Akcesoria
Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
20 portions
Składniki
-
blue clitoria flowers (bunga telang) fresh or dried, lightly rinsed20
-
hot water50 g
-
glutinous rice soaked for 2 hours and drained300 g
-
coconut milk200 g
-
salt½ tsp
-
pandan leaves cut in 5 cm length3
-
water1200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
1 g
Kalorie
338 kJ /
81 kcal
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Curry Chicken
1 godz.
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 godz. 10 min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15 min
Wholemeal Mantou
1 godz.
Pineapple Tarts
1 godz. 30 min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Sambal Petai Prawns
20 min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50 min