Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
400
g sago flour, plus extra for dusting
lub 400 g tapioca flour, plus extra for dusting - 6 pandan leaves, cut in 3 cm length
- 150 g sugar
- 110 g coconut cream (see tips)
- 2 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 184 kJ / 44 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soy milk
24 godz. 30 min
Egg Tarts
50min
Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
2u. 35min
Chicken porridge with century egg
30min
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 Std. 5 Min
Homemade Soy Milk
35min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45min
Pandan chiffon cake
5h 15min
Pineapple Tarts
1u. 30min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Hakka Yam Abacus
20 min
Homemade Pandan Kaya
55 min