Chwee Kueh (Steamed Rice Cake with Pickled Radish and Dried Shrimp)

4.2 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 pieces

Składniki

  • dried shrimp
    30 g
  • garlic cloves
    7
  • shallots
    50 g
  • shallot oil (see tips)
    140 g
  • sweetened dried radish
    90 g
  • salted dried radish
    90 g
  • dark soy sauce
    ½ tsp
  • white rice flour
    150 g
  • tapioca flour
    15 g
  • wheat starch
    15 g
  • water
    1420 g
  • salt
    ½ tsp
  • shallot oil
    15 g
  • oil for greasing

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 268.5 mg
Białko 3.6 g
Kalorie 554.8 kJ / 132.6 kcal
Tłuszcz 3.9 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 21.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...