Polenta

4.3 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 1 cipolla tagliata a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g di olio vegetale
  • 1000 g di acqua
  • 1 cucchiaino dado per brodo vegetale
    1 cubetto di dado per brodo (dose per 0,5 l)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 250 g di polenta medio fine

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 10 g
Kalorie 1341 kJ / 320 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...