Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
-
1
cucchiaio di olio extravergine di oliva
lub 25 g di burro - 400 g di farina di mais bramata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 80.8 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Gnocchi di patate
1 godz. 15 min
Purè di patate
50 min
Gnocchi di patate
1h 30min
Vellutata di verdure
40min
Risotto alla parmigiana
30 Min
Minestrone
45 Min
Pizzoccheri di Poschiavo con verdure
1h 30min
Insalata di sedano rapa e mele
10min
Polenta
1h
Cantucci
1 godz. 50 min
Focaccia alle olive
2 godz. 20 min
Polenta ticinese
45 Min